Galleriets olika utrymmen

7 juli 2011

Art/Travel Journal


Jag har gjort en "Art Journal". Det skulle bli en present så det blev ännu svårare att välja papper och färger.

Precis när jag börjat med den här så hittade jag på Svensk Scrapbooking flera inlägg om "Smash-book". Och det var flera därinne som gjort fina böcker. Tack Karin, Ami mfl för tips och inspiration!!!


Här följer några uppslag ur boken. Jag gjorde några fickor och placerade i början av boken så att det inte skulle bli knöligt under när man skriver/ritar. I fickorna stoppade jag lite smått och gott för att inspirera mottagaren. Fickan med lock har magnetlås så locket ska hålla sig på plats.

Lite stämplat att måla i. Plats att skriva på eller klistra in saker på. Det var svårt med dekorerandet. Jag ville göra lite för att inspirera, men inte för mycket. Jag lät bli att sätta titel på boken utan skickade istället med utstansade bokstäver, så får mottagaren komma på titeln själv.

Ett bokmärke med groda på fick också följa med.

Lite fler sidor. Anteckningsblad att skriva på och akvarellpapper att måla på. Jag valde en stor spiral för att det ska finnas utrymme för att klistra in mycket inne i boken.

Jag hade också svårt att bestämma mig för vilken storlek jag skulle ha på den. Den ska ju vara någorlunda smidig att ha med sig - "Travel Journal", men också ha plats för ex foton. Så sidorna fick bli 5" x 7". Pärmarna är något större.

Boken har två band så man kan knyta ihop den. Jag ville göra en penn-/penselhållare också, men fick inte till det. Hade behövt ett starkt, tunnt och lite elastiskt band. De jag hade var antingen för klumpiga eller för sladdriga.

Jag har skurit till sidorna själv och bundit ihop dem med min Bind-it-All, men man kan ju ta en färdig bok/block och göra om.

Tips! Om du har en inbindningsmaskin (heter det så?) så leta efter block som har samma avstånd mellan hålen och samma typ av hål. Då kan man byta spiral och lägga till sidor man vill ha.

Jag hittade en bok med både blanka och randiga sidor i som jag ska göra om. Så fort jag kan bestämma mig för vad jag ska ha den till...

A summary in English: I have made an "Art/Travel Journal". It's a gift so I didn't decorate so much. That's for the reciever to do. I put a few decorations and other stuff for inspiration in the pockets.

6 kommentarer:

 1. Hur fin som helst... jag är kär :)

  SvaraRadera
 2. Tack! Den blev ihopsatt till slut.

  SvaraRadera
 3. Jahaaaaa! Det är en "skulptur" jag har gjort! *S* Tusen tack för din goa kommentar på min "grej" hos Phunnyface!

  Och den här boken... WOW! En sån borde jag göra, men kommer troligen aldrig att få tummen loss... *ler*

  Ha det härligt i sommarvärmen!

  SvaraRadera
 4. Bind-it-all? Kunde ge mej 17 på att du skulle ha en sån!! Är det något du saknar i pysselsammanhang?? Förresten är det här man lämnar sin önskelista inför julen?? Jättefin art/travel journal!! Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Du var intresserad av clearstamp fåglar o swirls. Den största fågeln är 6X3 cm och den minsta ca 4.5X2 cm. Hojta om du är intresserad.
  Maila mig på
  jennys-kreativasida(snabela)tele2.se

  //jenny/e.j.m

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Stämplarna finns kvar. Har skickat PM till dig på svensk scrapbooking.

  //Jenny/e.j.m

  SvaraRadera