Galleriets olika utrymmen

16 januari 2012

Min kvittobok


Det här är vad som inspirerade mig. En förvaringsbok för ransoneringskort.

This is what inspired me. An old book for ration cards.

Den har fickor inuti, där man stoppade ner korten.

It has pockets inside where you put the cards.


Någon gång i mars förra året gjorde jag denna bok. En ransoneringskupong fick bli dekoration och del av etiketten.

Sometime last March I made this book. One of the rationing coupons got to be decoration and part of the label.

Min bok har också fickor på insidan.

My book also has pockets inside.

En ficka för varje månad.

One pocket for each month of the year.
Här stoppar jag ner kvitton av det viktigare slaget. Istället för att de försvinner i olika högar i olika lådor.

Here I put down important receipts. In stead of them getting lost in different piles in different drawers.

Det här har fungerat för mig så här långt. Varför har det fungerat? Dels är det lättsamt. Jag stoppar bara in kvittot in den ficka som hör till den månad som jag handlade i. Jag handlar inte så mycket dyrare saker så att jag behöver sortera mer än så. Skulle jag behöva ett kvitto så kan jag lätt leta igenom fickorna även om jag skulle ha glömt vilken månad det var när jag handlade. Dels så blev jag nöjd med hur den blev så jag kan ha den framme på en hylla så den är lätt att komma åt och jag blir glad när jag ser den.

This has work for me so far. Why has it worked? Partly because it's easy. I put the receipt in the pocket of the month when I went shopping. I don't buy a lot of expensive things so I don't have to sort more than that. If I should need a receipt and have forgotten when I went shopping it's easy enough to look through the whole thing. And partly because I'm so pleased with how it turned out that I can have it out on a shelf so it's easy to reach and it makes me happy when I look at it.I mars så har det gått ett år. Då har jag tänkt att jag ska rensa bort de kvitton som inte längre behöver sparas och lägga undan de som ska sparas i ett kuvert. Så denna bok hör till 2012-års långtidsprojekt.

In March one year has passed and then I plan to throw out the receipts that I don't need to keep and put the ones that I need to keep in an envelope. This book belongs to my 2012 long time projects.


2 kommentarer:

  1. Oj, vad fina!! Gillar både för- och "efterlagan"!! Hade jag en egen liten firma skulle en sådan fin kvittobok absolut göra bokföringen roligare. Urproffsigt gjort!!

    SvaraRadera